Курсант от НВУ е студент на годината

Мисия

17-12-2014, 05:20

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Областният управител връчи дипломи на офицери от НВУ

В надпреварата са участвали 130 души

За поредна година в конкурса  „Студент на годината” обучаем от Националния военен университет „Васил Левски” спечели престижната награда „Студент на годината” в категория „Сигурност и отбрана”. Тази година в конкурса, организиран от Националното представителство на студентските съвети са участвали близо 130 души, като участниците е трябвало да отговарят на определени критерии, отнасящи се до постигнатите резултати в областта, в която се обучават. Те са доказали своите постижения на национално и международно ниво пред компетентното жури, в което са били включени обществени личности, ректори, преподаватели, експерти от МОН и студенти. Членовете на журито са  определи победителите в 10 категории: спорт, технически науки, педагогически науки, природни науки, хуманитарни науки, социални, стопански и правни науки, аграрни науки, изкуства, сигурност и отбрана, здравеопазване, като във всяко направление номинации са били за трето, второ и първо място.
Церемонията „Студент на годината“ 2014 г. се проведе в Централен Военен клуб – София, и беше организирана от Националното представителство на студентските съвети в България. Наградата на старшина курсант Такев бе връчена от ректора на Националния военен университет „Васил Левски” бригаден генерал Тодор Дочев, който бе сред официално поканените  лица.
Победителят в направлението „Сигурност и отбрана” старшина Даниел Такев е петокурсник в специалност „Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване” на факултет „Общовойскови” в НВУ ” Васил Левски”. Първенец е на специалността, в която се обучава, с множество изяви в научни конференции, с две спечелени отличия от международното учение Summer Campus 2014; член  на Курсантско-студентския съвет и участник в Представителния блок курсанти на Университета.
 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов