3-годишно търновче получи отговор на писмото си изпратено до Дядо Коледа в Лапландия

Животът

17-12-2014, 10:24

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Развълнуваната майка на момиченцето разказа за Velikotarnovoutre щастливия момент

Дядо Коледа вече отговори на първите писма, изпратени до него от Велико Търново. 3-годишната Габриела Тинчева е сред щастливките, на които добрия, стар, белоград старец изпрати послание. Майката на малкото момиченце Красимира Митева разказа за Velikotanovoutre.bg вълнуващия момент. „Страшно съм благодарна на човека, който го е направил! Никога не съм вярвала, че мога да получа отговор и то по този начин написано. Просто съм възхитена!“-сподели развълнувано тя. Красимира решила да пише на Дядо Коледа от името на дъщеричката си, тъй като малкото момиченце посещава още градина и не знае буквите. Писмото било адресирано до:

Santa Claus
Arctic Circle
96930 Rovaniemi
Finland

и когато младата майка отишла в пощенския клон да го изпрати, служителката реагирала подигравателно след въпроса „Колко струва марката за Лапландия?“. От съображения за сигурност Красимира и малката Габи слезли до централна поща, където без марка пуснали писмото преди две седмици. По-късно майката на 3-годишното дете прочела в интернет, че отговор ще получат само тези писма, които имат марка и точен адрес. Ето защо тя загубила надежда, че Дядо Коледа ще уважи тяхното послание. Неочаквано обаче в събота сутринта, в пощенската кутия на семейство Тинчеви било оставено писмо, адресирано до тяхната малка дъщеричка. След като прочела писмото, Красимира не могла да спре сълзите си от вълнение и щастие в продължение на час. „Предполагам, че някой от Община Велико Търново се занимава с това да отговаря на писмата, тъй като аз не бях сложила марка на плика. Безкрайно съм му благодарна!-заяви още Красимира. Тя сподели с нас съдържанието на писмото, изпратено от Дядо Коледа:

„След като писах цял ден писъмца, съм поседнал в креслото край камината и в унес слушам как Снежанка разказва на джуджетата за коледните пожелания. И понеже много ми харесват думите й, аз ще ги разкрия на теб:

Нека светлите Коледни дни ти носят здраве и весели игри.

Нека си послушко и добричко – да радваш всички, които те обичат.

Ако и в училище успяваш, с гордост мама и тати да даряваш.

Днес да не забравиш, че приятелите верни като истинско богатство са безценни.

Възрастните трябва да почиташ – от тяхна мъдрост може да разчиташ.

И щом изпадне някой в беда, от теб да чака помощ на часа.

Доброто винаги да защитаваш.

Усмихнати цветя да подаряваш.

А празничните Коледни звездички да заживеят в твоите очички.

И не забравяй нашата малка тайна, който пише правилно адреса свой,

получава отговора мой!

Твой любим Дядо Коледа“

В понеделник Красимира занесела на работното си място полученото писмо, а всички които реагирали несериозно на идеята й да пише до Дядо Коледа – останали смаяни и споделили радостта й. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)