761 са проверените превозни средства във областта по време на традиционната акция на полицията „Зима”

Крими

18-12-2014, 08:00

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

В рамките на акцията са наложени 181 санкции

Традиционната акция на полицията „Зима” се проведе в периода 3-30 ноември 2014 г. На територията на област В. Търново са проверени общо 761 превозни средства, от тях 12 велосипеда, 7 превозни средства с животинска тяга, 24- селскостопанска техника, 11 малогабаритна селскостопанска техника и 707 други автомобили. Констатирани са общо 181 неизправности, от тях 143 по осветителните системи и сигнализацията, 23 по устройствата за измиване на предното стъкло, установени са и 15 превозни средства с разкъсани или износени гуми. Съставени са 34 акта, наложени са 147 глоби по фиш, от движение са спрени 7 превозни средства. Изготвени са 18 предписания до АПИ за отстраняване на недостатъци по пътните настилки и до местни органи за подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъци по вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка. От тях изпълнени са 4.
Вниманието на пътните полицаи по време на акцията беше насочено към ограмотяване на участниците в движението за рискови фактори за произшествия, засилен контрол над техническата изправност – светлини, гуми, чистачки, оборудване на автомобила и др. 
В рамките на акцията тази година се проведоха две кампании. От 3 до 30 ноември „Безопасно шофиране през зимата”, а от 10 до 16 ноември ще се проведе кампания „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя". В рамките на акция „Зима” на територията на област В. Търново са проведени общо 26 специализирани полицейски операции, от тях 17 по кампанията „Безопасно шофиране през зимата” и 15 по кампанията „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя. 
Целта на традиционната вече кампания е намаляване на предпоставките за тежки пътни злополуки през есенно зимния сезон.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов