Малки червени автомобилчета подари Николай Ашиков на съветниците от БСП

Велико Търново Лайф

18-12-2014, 13:03

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

366 решения е приел Великотърновският общински съвет тази година

Закачката на председателя на Великотърновския общински съвет е заради изявления на социалистите

Умалени модели на Фолксваген „Битъл“ подари председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков на колегите си от групата на БСП. Това стана дискретно, без намиращите се в пленарна зала журналисти да разберат. За подаръците Velikotarnovo научи в кулоарите. Малките автомобилчета, които са червени, били сложени в торбичките с тефтери и календари на ВТОбС, които всеки съветник получи преди сесията. Колички обаче имало само в шестте торбички на БСП.

Намигването на председателя на Общинския съвет, чиято съпруга управлява местното представителство на Фолксваген, е заради изявления на „червените“, че ще сезират прокуратурата по повод закупени от Общината автомобили. Става дума за лека кола за нуждите на кмета и втори общински „паяк“. Според социалистите лимузината, доставена от фирмата, управлявана от г-жа Ашикова, е взета на съмнително ниска цена, като според тях има нередности при обществените поръчки.

Вчера, по време на пресконференция, на която отчете дейността на Общинския съвет през годината, Николай Ашиков заяви, че дори ще се радва, ако прокуратурата извърши проверки, тъй като това ще покаже как всички законови изисквания са спазени. Според него цената е въпрос на фирмена политика при немския автомобилен гигант и когато става дума за реклама, той може да предложи цена по собствена преценка. Преди няколко години от фирмата на Ашикова дори са подарили лек автомобил на митрополията. По думите на Николай Ашиков не е изключено фирмата "Фолксваген" да потърсят изчистване на името си по съдебен път. 

Пред Velikotarnovoutre председателят коментира закачката си така: "Ако колегите от БСП с поведението и работата си станат толкова одобрявани личности като кмета, може и те да заслужат специални цени. Към момента, заради бутафорното си поведение са заслужили само бутафорни коли"



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов