Хуманитарна гимназия с благотворителна акция за „Българската Коледа”

Велико Търново Лайф

18-12-2014, 15:36

Снимка:

ХГ "Св.Св. Кирил и Методий"

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Събрани бяха 300 лева

Бананова торта, баница на скара и оризови мъфини бяха само част от специалитетите, които учениците от Хуманитарна гимназия приготвиха за традиционния Коледен базар. Благотворителната акция беше открита от дироктора г-жа Донка Андреева, която призова за повече толерантност и загриженост за децата в България. Събраните близо 300 лв. ще бъдат дарени за кампанията „Българската Коледа”, която вече 11 години е най-успешното благотворително мероприятие в страната.

„Смисълът на благотворителността е да дадеш, без да очакваш благодарност, да дадеш дори когато не притежаваш много повече от другите. Благоворителността е внимание, грижа и най-вече- действено добро”, бяха написали на дъската учениците от ХГ „Св. св. Кирил и Методий”, които освен кулинарни изкушения бяха приготвили и специални коледни картички, сувенири и късмети.

В направата на кулинарните .изкушения се включиха и учителите от най-старата гимназия в града, а инициативата подкрепиха  учениците от ОУ „Христо Ботев” и ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново.Специално за базара в старата столица пристигнаха и седмокласниците от ОУ „Христо Ботев”- с. Ресен. В програмата се включиха и малчуганите от детска градина „Пролет”, които поздравиха с коледни песни  всички присъстващи и обраха овациите на публиката. За доброто настроение по време на Коледния базар се погрижи младата надежда от X клас Рени, която също изпя любими коледни песни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов