Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев отличи победителите в конкурс за доброта

Мисия

19-12-2014, 08:28

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

В надпреварата се включиха 110 деца

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев награди най-добре представилите се в конкурса за детско творчество „Доброто в моя свят”. Конкурсът е традиционен за Община Горна Оряховица и се организират всяка година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Общо 110 деца се включиха в надпреварата. Те имаха възможност да проявят творчество в два раздела-литература и изобразително изкуство. Представени бяха 80 рисунки и 33 литературни творби. Авторите на отличените творби бяха удостоени на специална церемония в Гербовата зала на Общината с диплом „Творец на доброто”. На награждаването присъстваха още заместник-кметът Йорданка Кушева, представители на Местната комисия за борба с противообществените прояви, директори, учители и ученици от общинските училища и професионални гимназии и Общинския детски комплекс.

В раздела за литературно творчество в първа възрастова група бяха отличени Любомир Янков и Румяна Танева, третокласници от ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, както и четвъртокласникът от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица Теодор Иванов. Във втора възрастова група награди получиха Ивет Кундевска VІІ от СОУ „Георги Измирлиев”, шестокласникът Йоан – Парашкев Петров от СОУ „Вичо Грънчаров” и Йоана Йорданова, седмокласничка от ОУ „Иван Вазов”. В трета възрастова група бяха отличени литературните творби на десетокласничката Цветелина Петрова от СОУ „Георги Измирлиев”, Йоана Димитрова ХІ клас от СОУ „Вичо Грънчаров” и дванадесетокласничката Моника Вангелова от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”.

В раздел изобразително изкуство награди получиха 11-годишната Михаела Фенерева, която е възпитаничка на Общинския детски комплекс, Диляна Йорданова, също на 11 г. от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и петокласникът Мехмед Мехмедов от ОУ „Отец Паисий” в Писарево. Отличени бяха и творбите на Илияна Йорданова и Кристина Димитрова и двете от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и на 12-годишната Кристина Статева от Общински детски комплекс”.

Най-малките участнички в конкурса, 5-годишните Ивона Цвяткова и Ивайла Бонева бяха удостоени с диплом „Принцеси на доброто”. Двете момичета са възпитанички на Общинския детски комплекс.

Освен отличените деца, поощрителни награди получиха всички участници в конкурса.

„Продължавайте да творите доброта и да я предавате на своите съученици и приятели”, пожела на участниците в конкурса инж. Добромир Добрев и поздрави всички присъстващи на церемонията с предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Рисунките, участвали в конкурса ще в първите дни на новата ще бъдат подредени в изложба в Младежкия дом. Така символично 2015 г. ще бъде орисана с добри дела.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов