С голи ръце Дядо Коледа мести коли, за да прокара автобуса си по търновските улици (СНИМКИ)

Мисия

21-12-2014, 09:38

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Коледен автобус вози безплатно през почивните дни (РАЗПИСАНИЕ)

Това са нормални неща, според Добрия старец

Голямо предизвикателство за Дядо Коледа се оказват безхаберните шофьори, които из Велико Търново паркират колите си, където им падне. Добрият старец, който лично шофира безплатния Коледен автобус, осигурен от общината, преживя истинско приключение при съботния си рейс.

Опитвайки да стигне до Коледния базар в парк Марно поле, празничното возило се оказа в капан между два автомобила, паркирали далеч от бордюра и доста навътре в пътното платно. След около 10-минутни маневри стана ясно, че весело украсеният и озвучен с прекрасни коледни песни автобус, просто няма начин да мине.

Решен да изпълни мисията и да продължи по маршрута си, Белобрадият старец зад волана слезе, за да огледа ситуацията. За да не разочарова десетките дечица, препълнили автобуса му, той светкавично взе радикално решение, за което бързо намери съмишленик на улицата.

След няколкосекундна "оперативка" двамата мъже напрегнаха мишци, опитвайки да поместят поне със сантиметър по-малката от нехайно паркираните коли. Опитите им останаха безуспешни, но само минутка по-късно, от голямото возило изскочиха татковци, решени да подкрепят плана на Дядо Коледа.

Сякаш с магия, водени от инструкциите на Добрия старец, след няколко опита мъжете успяха да мръднат колата и да отворят пътя за Коледния автобус. Когато участниците в акцията се прибраха обратно в голямото возило, намиращите се в него деца, майки, баби и дядовци ги аплодираха като спасители.

Своеобразната шейна на Дядо Коледа продължи по маршрута си, за радост на всички. По-късно пред Velikotarnovoutre Добрият старец заяви, че не се е ядосал, или изнервил от ситуацията. „Това са нормални неща, случва се“, усмихна се Дядо Коледа и пожела на всички великотърновци здраве и късмет. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов