Таксиджия лъгал на 112, че полицаи му искат подкуп

Крими

21-12-2014, 16:53

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Районният съд в Свищов отмени 2000 лв. глоба на таксиджия, наказан, че подал невярно и заблуждаващо съобщение на спешния тел.112, съобщи "24 часа".

На 30 юни т.г. таксиметровият шофьор се оплакал от джиесема си, че младши автоконтрольор му поискал сумата от 200 лева, за да не му състави акт по Закона за движение и констативен протокол за проверка на жълтата кола. Таксито било стряно за проверка 30 минути преди полунощ на ул."Алеко Константинов" в дунавския град.

Сигналът за рушвета бил приет много сериозно. Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР била назначена комисия и започнала служебна проверка. Тя установила, че няма данни и доказателства за дисциплинарно нарушение, в следствие на което на 18 юли на шофьора бил съставен акт за лъжлив сигнал на 112. В последния ден от юли излязло и наказателно постановление с тлъстата глоба.

Междувременно обаче с постановление от 24 юли на прокурор при Окръжна прокуратура Велико Търново била приета за наблюдение преписка, образувана по повод сигнала на таксиджията и била разпоредена допълнителна проверка.

Съдът е приел, че няма данни тя да е приключила с някакво мнение до издаването на наказателното постановление. Магистратите отменят глобата като незаконосъобразна, тъй като към датата на съставянето на акта и издаването на наказателното постановление не е безспорно доказано дали изпратеното съобщение на тел.112 от жалбоподателя е невярно и заблуждаващо.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Административния съд в Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов