Ромки въртят алъш-вериш в центъра на Велико Търново

Мисия

22-12-2014, 13:50

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Роми коледари вече обикалят по магазините и търновските улици

Мъжете им пък стават коледари

Мургави жени обикалят централните улици във Велико Търново натоварени с няколко пакета спално бельо и въртят далавери, необезпокоявано от органите на реда. Търговките притичват след всяка госпожа с думите: „Качествени чаршафи и одеала – на ниски цени!“. Ромките не пропускат да теглят по една майна на всяка дама, която откаже да купи от стоката им. Най-предпочитаните места за търговия от мургавелките са около Съдебната палата и кооперативния пазар.

„Сега преди Коледа много жени си купуват от нас. Ама къде ще намерят иначе два калъфки, горен и долен чаршаф за жълти стотинки“, сподели една от мургавите продавачки. Тя разказа, че целогодишно върти бизнес, но сега целия им клан ударно превзема търновските улици. 25-годишната ромка разказа, че мъжете в семейството пък са се преквалифицирали предпазнично в коледари. 

Мургавите жени, казват, че от съседните магазини постоянно ги гонели, тъй като създавали нелоялна конкуренция, но ромките увериха, че няма да се откажат от доходоното препитание до Коледа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов