Два тона хартия и 160 кг пластмаса предадоха за рециклиране детските градини от Габрово

Мисия

22-12-2014, 16:30

Снимка:

www.ecovarna.info

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Кампанията бе под надслов "Отпадък с късмет не отива на смет

Стартиралата преди повече от месец кампания „Отпадък с късмет не отива за смет“, организирана от Община Габрово и екипът на проекта за новото депо, отчете първите си резултати. Тази година първият етап на инициативата бе насочен към детските градини. Те имаха за задача да събират отпадъчни суровини като хартия и пластмаса, които да предадат за рециклиране. Децата, учителите и родителите предадоха над 1860 кг хартия и 160 кг пластмаса.

В кампанията участваха екипи на Областна администрация Габрово, които събраха над 180 кг хартия. Като партньор на инициативата „Отпадък с късмет не отива за смет“ ОП „Благоустрояване“  не само се включи с извозването на непотребните вторични суровини, но и с голямо количество предадена хартия - 596 кг.

В началото на новата година „Отпадък с късмет не отива за смет“ ще продължи с интересни обучения в детските градини с участието на талисманите на боклука Смет.Ка и Чистача. През януари 2015 детските градини, които са се представили най-добре в кампанията ще бъдат отличени с награди. Тогава ще стартира вторият етап на инициативата, който ще бъде насочен към училищата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)