Цветан Цветанов: Магистрала "Хемус" ще минава край Самоводене

Мисия

22-12-2014, 16:55

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Вече има принципно съгласие за приближаването на трасето до Велико Търново и Горна Оряховица

Автомагистрала Хемус ще минава близо до Самоводене, каза днес във Велико Търново зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му скоро ще е факт окончателното решение, но вече има принципно съгласие. Именно тази близост до областния център са търсили от ГЕРБ, стана ясно днес. „Аз като депутат от великотърновския избирателен регион работя много в тази посока и дори постоянно разговаряме с Лили Павлова и архитекти, които участват във взимането на това управленско решение, на база експертизата. Полагаме максимални усилия да подпомагаме общините“. По думите на Цветан Цветанов, в последните 20-30 дни кметът Даниел Панов участва много активно във всички разговори, които се водят на експертно ниво и вече има принципно съгласие за приближаване на АМ „Хемус“ към района на В. Търново и Г. Оряховица.

По думите на втория човек в ГЕРБ, в правителството на Пламен Орешарски е имало тотално неглижиране на местните интереси. „Знаете, че основните неща за развитието на един регион минават през изграждането на инфраструктура. И знаете, че когато приключи мандата на Бойко Борисов в първия си управленски период много ясно изразихме визията си за втори мандат - в него влиза автомагистрала „Хемус“ и четирилентовия скоростен път Русе-Велико Търново-Капитан Андреево. Това даваше гаранция за развитието на региона. За година и половина обаче имаше тотално блокиране. Дори „Хемус“ – този важен инфраструктурен проект беше извадена от проектите за финансиране програмен период. За високоскоростния четирилентов път също абсолютно нищо не беше направено, а страната ни само вървеше назад и се отклоняваше от единствения възможен път - европейският. Така че в тази посока аз съм удовлетворен, че имаме това правителство, въпреки някои проблеми, които могат да възникват, смятам че в духа на конструктивен диалог те ще бъдат решавани. В българския парламент ние ще търсим и допълнително плавно парламентарно мнозинство за приемането или запазването на текстове, които са важни за цялостната политика на правителството на Бойко Борисов“, каза още Цветанов.

Днес стабилността в страната е много по-голяма отколкото преди месеци, категоричен е още той.  „На предсрочните парламентарни избори българските избиратели дадоха това сложно уравнение, което всички заедно трябваше да решим в българския парламент. Ще има напрежение в конструкцията, но аз се надявам, че това е допълнителна гаранция, че вървим напред“, коментира Цветанов. По думите му красноречив показател за това есамият факт, че само за последните 30-40 дни имаме разблокирани програми, които бяха спрени за стария финансов програмен период. От миналата седмица вече имаме и договореностите за оперативна програма „Транспорт“, припомни той и подчерта, че точно Велико Търново и региона трябва да съ удовлетворени от това. Показателно за авторитета на страната ни е и демонстрираното в Брюксел доверие към премиера Борисов и българското правителство.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов е на работно посещение във Велико Търново. Днес той преряза лентата на нова детска площадка, адаптирана за нуждите на деца с увреждания, заедно с кмета Даниел Панов и основният спонсор на начинанието Петър Христов. След като благодари на инициаторите за изграждане на съоръжението от сдружение „Азбукари“, Цветанов приветства всички присъстващи и пожела много здраве и радост на великотърновци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов