Половината българи няма да купуват подаръци за Коледа и Нова година

Животът

23-12-2014, 14:45

Снимка:

www.manager.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Едва 6% са тези, които могат да отделят повече от 500 лева за подаръци

Половината българи няма да купуват подаръци за Коледа и Нова година. Това показва интернет анекта за това какъв бюджет са планирали хората у нас, за да зарадват близките си хора. От всички, включили се в запитването, 45,4% посочват, че няма да имат достатъчно пари, за да купят подаръци.

На второ място се нареждат тези, които ще се вместят в бюджет до 100 лв. за всички покупки, които ще сложат под елхата. Анкетираните, които са избрали тази опция, са общо 32,2 на сто.

Немалък брой от нашенците посочват, че имат възможност да отделят по-голям бюджет, за да зарадват най-близките си хора. 10,3% от включилите се в анкетата казват, че са планирали максимум по 100 лв. за членовете на своето семейство.

Значително по-малко са тези, които ще могат да си позволят по-луксозни подаръци за коледните и новогодишните празници. 6,4% от анкетираните са склонни да отделят и повече от 500 лв. за своите близки.

Най-малко са тези, които сами ще изработят алтернатива на традиционните подаръци, заливащи магазините от началото на месеца. Едва 5,7% от тези, които са се включили в анкетата, казват, че ще подаряват неща, изработени от тях.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов