Ловешките надзиратели отново протестираха

Животът

29-12-2014, 14:42

Снимка:

frognews.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Следващата акция е на 10 януари

Днес в 9,30 часа, служители на всички затвори в страната, излязоха пред местата в които работят, като израз на недоволство отнеспазването на Закона за Министерството на вътрешните работи по отношение на заетите в местата за лишаване от свобода, лошите условия на труд и неизпълнението на поети ангажименти от правосъдното министерство. Сред протестиращите бяха и надзирателите от Ловешкия затвор. Акцията продължи около час.

Едно от основните искания на протестиращите е изравняването на заплатите им с тези на служителите на МВР. Освен това те искат и да се спазва Закона за МВР, според който трябва да се заплаща нощният труд, времето за изчакване. Третото искане на служителите на затвора е за така наречените специфични условия на труд, които се изплащат в момента само на надзорния състав, които са реално за пряка работа с лишените от свобода.

Акцията е последна от предвидените по места, преди провеждането на Национален протест – шествие на 10 януари 2015г., от 13.00ч., с начална точка Министерството на правосъдието, през Министерство на финансите, Министерски съвет, до Народното събрани.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)