Таксиджиите избиха рибата с двойни тарифи в Новогодишната нощ

Животът

01-01-2015, 14:50

Снимка:

ureport.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Зачестиха и пиянските изцепки при викане на такси по телефона

Ден година храни. Тази българска поговорка сякаш е създадена за работата на таксиметровите шофьори през Новогодишната нощ. Жълтите коли бяха по-чакани и искани дори от баницата с късмети след 0:00 чсаса. Всички таксиметрови фирми във Велико Търново не можаха да смогнат на клиентите, които търсеха превоз. Недостигът на коли допълнително изнерви потребителите на жълтите автомобили, тъй като много от компаниите оставиха търновците да чакат за "зелен хайвер" на -13 градуса. След като диспечерките уж приемаха поръчките, клиентите излизаха пред домовете си, но таксито така и не идваше. И това беше практика на повечетo фирми, които не смогваха да покрият всички райони в старата столица и да върнат обаждане, в което да предупредят, че няма свободна кола.

След доза изхабени нерви в очакване на жълтите автомобили, таксиджийте посрещаха всеки с думите "Честита Нова година и да не забравихте, че возим на двойна тарифа!". Така шофьорите сурвакаха търновци в празничната нощ.

Таксиджийте направиха пачки по стотачки за отрицателно време благодарение на минусовите температури.

Новогодишната нощ не бе лишена от пиянски изцепки при викане на такси. Една от диспечерките във Велико Търново сподели за Velikotarnovoutre.bg част от хумористичните обаждания. 

 

"Ало, искам да си поръчам такси!"

За къде?

За Тодор..."

- разказа един от разговорите през смях централистката. Друг пък обяснил, че се намира до голям паметник с лъвове, но не се сещал как се казва. Жената сподели, че мъжът е звучал видимо в нетрезво състояние и настоявал за такси, което да го прибере от замъка с лъвове във Велико Търново. Не били малцина и тези, които искали да бъде уволнена, когато тя отклонявала поръчките, поради липса на свободни коли.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)