С пищна заря и много настроение горнооряховчани посрещнаха 2015 година

Животът

01-01-2015, 17:00

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

За четвърта поредна година ръководството на Община Горна Оряховица организира новогодишния празник под открито небе в кв. „Пролет”. Въпреки сибирския студ, настроението сред празнуващите беше на максимум. В празничния маратон се включиха Богомил Бонев и ВС „Нова музика”, Стелияна Христова Дивна. Особена емоция сред празнуващите тази година предизвика томболата, в която бяха раздадени близо 50 награди. Много от празнуващите си тръгнаха с подаръци - домакински и ел. уреди, спортни артикули, куверти за заведения в региона и др. Най-големите късметлии сред публиката се оказаха група тийнеджърки, дошли да празнуват на открито. Момичетата си тръгнаха с голямата награда – печено прасенце. Печеливш талон с вкусното блюдо изтегли и още един горнооряховчанин. Томболата бе с благотворителна цел. С набраните от продажба на билети средства, в двора на храм „Св. Трисветители” в кв. „Пролет” ще бъде изградена чешма.

За да е наистина празнично настроението, организаторите бяха осигурили безплатно вино и вкусни месни деликатеси. И докато някои гонеха студа с чаша вино в ръка, други предпочитаха да пеят и танцуват край сцената, заедно с изпълнителите.

Малко преди полунощ кметът на Общината инж. Добромир Добрев поздрави горнооряховчани с настъпващата 2015 г. „Желая здраве, щастие и благодат на Вас и семействата Ви! Да бъдем благодарни на всичко, което имаме и с вяра, надежда и упование в позитивното начало да посрещнем предизвикателствата на 2015 година”, пожела инж. Добрев.

За да вдигнат празнична наздравица със своите съграждани, на сцената заедно с градоначалника излязоха народният представител инж. Клавдия Ганчева, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева, секретарят на Общината Анелия Димитрова. Заедно с ръководството на Общината, наздравица с горнооряховчани вдигна и отец Зоран Мамучевски, предстоятел на храм „Св. Трисветители”.

След празничното приветствие на инж. Добрев, празнуващите чуха и словото на президента Росен Плевнелиев. Точно в 00.00 ч. прозвуча националния химн на Република България и пищна заря блесна в небето над Горна Оряховица.

В първите минути на Новата година пред сцената се изви няколко редово хоро. Малко след полунощ на сцената качиха Ана Борисова и фолклорен танцов състав, които поднесоха на горнооряховчани спектакъла „На мегдана”. И докато термометрите в Новогодишната нощ сочеха -150 С, градусът на настроението сред празнуващите беше на максимум и те не спираха да тропат в ритъма на фолклора, заедно с изпълнителите на сцената.

Така с много наздравици, танци, пищна заря и весело настроение горнооряховчани посрещнаха 2015 година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов