Хиляди посрещнаха 2015-та година пред Община Велико Търново

Велико Търново Лайф

02-01-2015, 10:22

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Празникът продължи до 3 часа

Въпреки сковаващият студ в часовете около Нова година хиляди граждани и гости на Старата столица посрещнаха новата 2015-та пред сградата на общината с много настроение и веселие.

Емоционалната поанта на новогодишната нощ бе предложението на търновецът Мирослав Бакалов, който се престраши и направи романтично предложение за брак на своята избранница Стела. Младият мъж се качи на сцената, грабна микрофона и поиска ръката на своята любима пред смаяните погледи на празнуващите."Искам да споделя нещо с вас. През 2014-та година се запознах с любовта на живота си.."- с тези думи започна своето предложение Мирослав и  превърна стотици търновци в свидетели на голямата им любов към неговата любима за сключване на брак. Кмета Даниел Панов  подари на младата дама прекрасен букет и пожела здраве и прекрасно бъдеще на двамата млади, а Негово Високопреосвещенство ги благослови. Под аплодисментите на публиката младите се прегърнаха и приеха поздравленията на стотици хора.

Уникално лазерно шоу направи сцената и площада още по-зрелищни и атрактивни. Върху сградата на Централна поща бяха изписани текстове с пожелания за здрава, весела и успешна 2015-та година. Парк „Майка България“ се превърна във феерия от красиви светлинни ефекти.

Гражданите и гостите на новогодишното посрещане имаха възможността да се подкрепят с изпечено свинско, баници с късмети, вино, бира и вафли.

Нашумелите звезди на родната поп сцена Михаела Филева, Вензи, Прея, Били хлапето веселиха публиката с актуалните си хитове. Площада се превърна в мащабен дансинг при техните изпълнения.

Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ , група „Сигнал“ и Нелина също зарадваха многобройните си почитатели. Голяма група японски туристи бяха атракцията сред празнуващите.

Даниел Панов се обърна с кратко приветствие към всички празнуващи. Той припомни, че 2014 беше трудна и пълна с изпитания, но с гордост и благодарност заяви, че солидарността на местната общност е била модел за справяне с трудни и кризисни ситуации. Кмета анонсира важните проекти и събития, които гражданите и гостите на Велико Търново могат да очакват през 2015-та година.

Негово Високопреосвещенство прикани всички да следват произнесената от него Господня молитва и хората го последваха. Здраве, успехи и щастие пожела Владиката на всички и ги благослови.

Въпреки ниските температури кръшни хора се извиваха на площада пред сградата на общината почти до 3 часа.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)