4-5 см е снежната покривка в Габрово

Мисия

05-01-2015, 12:45

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Проходът Шипка е проходим

Времето в община Габрово е с висока, разкъсана облачност. Височината на снежната покривка достига 4-5 см. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 1,2°С . Влажността на въздуха е 88 %.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка се почиства и опесъчава. Температурата на въздуха е минус 7° С, височината на снежната покривка – 15 см.   Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона. Пътят за  Узана също се обработва. В района времето е с висока разкъсана облачност, вали слаб сняг. Видимостта е добра. Температурата на въздуха  е минус 7°С, височината на снежната покривка е 15см. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново се почистват и опесъчават,  проходими при са при зимни условия. За почистване на пътната мрежа в градската част, както и на общинската пътна мрежа, работи цялата налична техника на ОП „Благоустрояване” и на „Пътни строежи“ЕООД.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.Топлофикация Габрово” ЕАД , Хлебозавод „Габрово”, „Енерго-Про” АД  и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Днес ще преобладава разкъсана облачност, очаква се слаб снеговалеж. Вятърът е умерен. Максималните температури за региона между 0 и 1°С, като ще продължи да нахлува по-студен въздух. Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,020 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов