Горнооряховско семейство осъди туроператор

Крими

06-01-2015, 08:31

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Фирмата трябва да плати 1433 лева заради провалена почивка в чужбина

Семейство от Горна Оряховица е осъдило туроператорската фирма "Сигма Холидей" за 1433 лв. заради провалена едноседмична почивка в Испания. Това става ясно от решение на Районния съд във Велико Търново. Туристическата компания е дадена на прокурор и от други потърпевши пътешественици.

Сагата на горнооряховската фамилия е от май 2013 г., когато семейството решило да отиде на летен отдих в Испания от 7 до 17 юли, пише вестник "Труд". Мъжът платил 1433 лв. на управителката Ваня Иванова. По интернет той купил билети за себе си, съпругата и дъщеря си от София до Барселона и братно. Турооператорът "Сигма Холидей"трябвало да направи резервация за хотели в Испания.

На 12 юни бащата изведнъж установил, че направената резервация e за времето от 7 до 17 юни, т.е. един месец по-рано от заявените от семейството дати. Обадил се в компанията и туроператорите го уверили, че ще оправят грешката. Това обаче не се случило, но и парите не му били върнати. Семейството завело дело.

Пред магистратите от "Сигма Холидей" заявили, че грешката е на клиента, който посочил седмица през юни. Потърпевшите пък доказали със самолетни билети, че това не е вярно.

Друг подобен случай със същата фирма е с дъщеря, която пожелала да подари на родителите си екскурзия в Испания по случай техен юбилей. Дора Станкова от София броила 2154 лв. за разходка до Барселона от 23 до 30 септември 2014 г. Броени дни преди екскурзията обаче от дружеството и се обадили и казали, че пътуването няма да се състои. Туроператорите обещали да върнат парите. След безкрайни уговорки, служителка в офиса на "Сигма Холидей" дала на Станкова само 700 лева. Още на 24 септември дъщерята се жалвала на Комисията за защита на потребителите и след това сезирала и прокуратурата за измама.

Преди Нова година препатилата жена била във Велико Търново, за да дава обяснения в Икономическа полиция. След дълги разправии от фирмата възстановили сумата. Възмутените клиенти обаче настояват да се отнеме лиценза на туроператора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов