Шест деца са настанени в приемни семейства в община Елена

Мисия

07-01-2015, 12:07

Снимка:

Община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Шест са децата към момента настанени в приемни семейства в община Елена по проект „И аз имам семейство“ по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси“.

На 18 декември бе настанено последното дете за изминалата 2014 година в семейството на Стоян и Пенка Стоянови в с. Марян. Момченцето, което е на две години и три месеца, е от Дом за медико-социални грижи за деца – град Дебелец. Настаняването на детето в семейна среда стана възможно след четири опознавателни срещи в продължение на един месец. Семейство Стоянови от Марян за втори път предлага уют на деца по услугата „Приемна грижа“. През май 2014 г. при тях бяха настанени две момченца на 4 и 6 години, които вече са осиновени в град Пловдив.

По проект „И аз имам семейство“ в Елена има шест одобрени професионални приемни семейства. В момента се работи с две кандидатури за професионални приемни родители, които очакват одобрение от комисията по „Приемна грижа“ от РДСП – град Велико Търново. Общо по проекта в Елена до сега са настанени десет деца, от които четири са осиновени.

Приемните родители прилагат огромни грижи, за да се чувстват децата добре, коментират от екипа по проекта в Елена. Децата придобиват навици, получават обич и топлина. Делото на професионалните родители е благороден жест не само към децата, а към цялото общество, споделят още от екипа по проект „И аз имам семейство“ в Елена.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)