Родители съдят сина си, забил нож в дъщеря им

Крими

08-01-2015, 14:12

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Съдят по кратката процедура младеж забил нож в главата на сестра си и едва не я погубил. 17-годишният Максимилиян Мирославов от свищовското село Морава на 13 януари ще бъде изправен пред Окръжния съд във Велико Търново. Той е обвинен в опит за убийство на 14-годишната си сестра Нина.

Драмата се разигра в края на август 2013 г след като момчето и момичето се скарали кой да ползва домашното DVD. Свадата стигнала до бой. В гнева си братът грабнал кухненски нож и с все сила го забил в челото на момичет, пише вестник "Труд". 11-сантиметровото острие пронизало черепа на Нина като минало от междувеждието и стигнало до небцето. От главата на девойката останала да стърчи единствено дървената дръжка на ножа. За щастие обаче хладното оръжие попаднало в кухина, не успяло да засегне мозъка и да причини сериозни поръжения. Момичето незабавно било откарано в Плевен и лекари извършили уникална операция. След интервенцията Нина се възстановила бързо и вече ходи на училище.

Пред разследващите най-напред Максимилиян твърдял, че в гнева си хвърлил ножа на посоки и уцелил сестра си без да иска. Криминалистите обаче извършили следствен експеримент, чрез който било установено, че ученикът съвсем целенасочено пробол момичето с хладното оръжие. По случая са извършени съдебно-медицинска и психиатрична експертизи. През декмеври Окръжната прокуратура в старата столица внесе обвинителен акт срещу Максимилиян Мирославов в съда. По делото са призовани десетина свидетели. Сред тях са и родителите на момчето



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов