Проходът Шипка опесъчен и проходим

Мисия

09-01-2015, 09:20

Снимка:

Velikotarnovoutrе, архив

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

В Габрово снежната покривка достига 5-6 см

Времето в община Габрово е ясно и слънчево. Височината на снежната покривка достига 5-6 см. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 10,3°С . Влажността на въздуха е 86 %.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка е почистена и опесъчена. Температурата на въздуха е минус 9° С, височината на снежната покривка – 40 см. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона. Пътят за  Узана също е обработен и опесъчен. Видимостта е добра, температурата на въздуха  е минус 6°С, височината на снежната покривка е 40см. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са мокри, почистени и опесъчени,  проходими са при зимни условия. 

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.„Топлофикация Габрово” ЕАД, Хлебозавод Габрово, „Енерго-Про” АД  и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112.

Прогноза: През деня облачността ще е променлива. На отделни места, главно в североизточните райони ще прехвърчи сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, като след обяд в Дунавската равнина ще се усили.

Минималните температури ще бъдат между -11 и -6 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса. За София минималната температура ще бъде -8, а максималната - около 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 2 и 5 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 5-6 градуса.

Над планините ще е предимно облачно, на места със слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0 градуса, на 2000 м - около -4.

В събота

над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превали дъжд, в планините - сняг. В сутрешните часове са възможни поледици. Западният вятър ще се усили още - ще е умерен и силен, в планините - бурен и ураганен. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, а минималните - между -5 и 0 градуса.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов