Наскоро завършила ученичка ще дари 55-годишния си приятел с дете

Животът

09-01-2015, 10:08

Снимка:

vsekiden.com

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Любовната история на колоритната двойка конкурира най-хитовите турси сериали

19-годишната Мария К. ще роди първородното си дете от своя 55-годишен приятел през месец февруари. Въпреки сериозната разлика във възрастта двамата са много щастливи заедно и твърдят, че са открили истинската любов.

Семейството живее в село на 25 км от Велико Търново и се занимава с отглеждане на прасета. Мария останала сирак още на 15-години, а с отглеждането й се заели нейните баба Пенка и дядо Иван. Момичето шетало и готвело без умора, като едновременно с това помагало и в земеделската работа. Тя посещавала селкото училище и въпреки, че била добра ученичка не успяла да се справи с кандидат-студентските изпити на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методии“. Така мечтата й да завърши висше образование и да работи като начална учителка се изпарила. „След като не успях да вляза в университета бях започнала да се отчайвам. Имах нужда от работа, защото пенсията, която получавам от държавата едва стигаше за храна. Тогава срещах Стойчо.“, разказа бъдещата майка. За разлика от повечето любовни истории, тяхната не била влюбване от пръв поглед. Дядото на Мария помолил вече настоящия си зет да намери работа за внучка му в свинефермата. Стойчо, заклет ерген и собственик на мини животинско стопанство, бил предубеден, тъй като момичето било едва навършило пълнолетие и мислел, че тя няма да успее да се справи с отглеждането на животните. „Като я видях такава дребничка и млада, ми се струваше, че ще ми умори прасетата и хал хабер си няма от животновъдство. Но дядо Иван е добър човек, не можах да му откажа и я взех на работа.“, сподели бъдещия татко. През първите месеци често се случвало 55-годишния мъж да се скара на Мария за нещо, което забравяла да свърши и на няколко пъти дори я заплашвал да я уволни. „В началото беше много трудно докато свикна с новата работа. Да гледаш прасета не е шега, а и освен това се притеснявах, че ще изложа дядо, който ме препоръча ако не се справя.“- разказа 19-годишното момиче

Лека полека обаче двамата започнали да стопяват леда помежду си. Мария усещала, че всеки път когато Стойчо се приближавал към нея краката й се подкосяват от вълнение, а в стомаха й започнали да пърхат пеперуди. От своя страна 55-годишния мъж изпитвал силно привличане към своята работичка, което не бил чувствал никога през живота си. Така някъде измежду прасетата, кочината и калта се зародила голямата любов между тях. Известно време влюбените криели от всички за връзката си, тъй като се притеснявали, че местните хора ще ги одумват и лошите приказки ще навредят на отношенията им. Мария се тревожела, че ако баба й и дядо й научат за любовта към Стойчо ще получат сърдечен удар. На връх 19-я й рожден ден обаче, тя се престрашила и споделила с Пенка и Иван за чувства си. Първите реакции очаквано били негативни. Дядято вдигнал кръвно и забранил на внучка си да се вижда с възлюбения й. Всяка нощ будувал до късно от страх, че Мария ще прескочи дувара и ще избяга от дома си. Възрастният мъж бил непоколебим, че това безумие трябва да остане скрито от очите и ушите на съселяните си. Непреклонността му обаче била пречупена, когато девойката споделила, че чака бебе от Стойчо. Тогава в името на своя правнук, дядо Иван дал благословията си на влюбените. От средата на 2014-та година Мария и Стойчо заживели заедно. 19-годишното момиче очаква момче и дори вече е избрала име за него. Първородният син на колоритната двойка ще се казва Ивелин и трябва да се появи на бял свят на 8 февруари.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)