С пожарна вадиха тежка пациентка от дома й

Животът

10-01-2015, 17:17

Снимка:

Галина Георгиева

Автор:

екип, Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожарникари спасяват от змии и оси

Трима огнеборци вадиха коза от шахта

Пациентка с необходимост да бъде хоспитализирана днес бе изведена от дома си с помощта на пожарникари. Акцията се проведе пред очите на наш репортер.

В събота следобед докторите от Бърза помощ се отзовали на повикване, на улица „Филип Тотю“ във Велико Търново, след като инвалидизирана жена получила усложнения в здравословното състояние. При прегледа на място станало ясно, че преместването й под лекарско наблюдение е наложително. Опитите на дежурния екип да смъкне жената до линейката обаче се оказали безуспешни, заради високото й тегло.

Тогава от спешното отделение поискали съдействие от пожарната. Освен линейка, на мястото бързо пристигнал и пожарен автомобил. Тримата огнеборци успяха да се справят със ситуацията около 17 часа. Пациентката бе свалена на ръце от високите етажи на блока й, поставена в инвалидна количка и след това успешно преместена в болничната носилка. 

Огнеборците в региона редовно извършват неприсъщи дейности, за да бъдат в полза на гражданите. Те често са търсени, за да свалят котета от дървета, да вадят животни от шахти, да отключват апартаменти и т.н.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)