Опасни за здравето шалове, шапки, козметика и дори инструменти циркулират на пазара /СНИМКИ/

Животът

12-01-2015, 16:35

Снимка:

РЗИ - В. Търново

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Вредни се оказали още изкуствени нокти, бебешки лигавници и никотинова течност

Опасни за здравето артикули циркулират на европейския и български пазар, установили са здравни инспектори. Сред вредните стоки в магазинната мрежа има както козметични продукти, при покупката на които вече сме свикнали да бъдем предпазливи, така и неочаквани неща като шалове, шапки или дори комплекти за ремонт на велосипед.

От различни европейски страни са постъпили сигнали още за вредно мастило за татуировки, огърлици, бижута за пиърсинг, препарати за почистване на петна, изкуствени маникюри с лепило, продукти за избелване на кожата. Сред засечените лоши стоки има дори бебешки артикули като лигавници, хваната е и опасна течност за електронни цигари.

По-голямата част от артикулите крият химическа или микробиологична опасност, а почти всички са произведени в Китай или Индия.

От РЗИ – Велико Търново публикуваха списък с вредните стоки. Velikotarnovoutre ви предлага снимки на голяма част от тях.

Във връзка със сигнала здравните инспектори в старата столица вече са извършили 85 изненадващи проверки в търговски обекти. Към момента болярите нямат повод за притеснение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов