Започва зимният турнир по футбол във Велико Търново

Велико Търново Лайф

13-01-2015, 08:31

Снимка:

Община Севлиево, архив

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Най-добрите рефери от областта ще арбитрират в мачовете

Най-добрите рефери от Великотърновската съдийска комисия ще ръководят срещите от зимния турнир по футбол, който започва от днес в ДКС “В. Левски”, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС в старата столица Игор Бакьов. В списъка са Станислав Ставров, Георги Давидов, Стоян Денев, Светослав Стефанов, Венци Кознички, Георги Гинчев, Ивайло Атанасов, Илиян Капарашев, Светлин Пъшев, Милен Въжарски.

Срещите от груповата фаза ще бъдат свирени от по един съдия, а тези от елиминациите от по двама. Първите читири двубоя тази вечер ще бъдат ръководени от Стоян Денев и Светослав Стефанов и двата с опит в елита. В петък за арбитрите бе проведен кратък семинар, на който бяха разяснени промените в правилата. Основната разлика в сравнение с предишните години е, че ще се играе със специализираните топки за футзал.

Днес се очаква от София да пристигнат шест топки. Използването им налага страничните хвърляния да се изпълняват с крак, което е новост, като отстоянието от топката на противниковия играч трябва да е поне три метра. Шпагатите се забраняват, което също е много важно.

Мачовете ще протичат в две полувремена от по двайсет минути, с пауза от пет минути за отдих на състезателите. Предварителната фаза ще продължи до 24 януари, като същия ден от 15.00 ч. в ДКС „В. Левски“ ще се тегли жребият за елиминациите на турнира с отборите, класирани на първо и второ място в отделните групи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов