Неприятна изненада в топено сирене откри горнооряховчанка

Животът

13-01-2015, 11:29

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Млатата жена не подава сигнал в Агецията по безопасност на храните

Двойно парче от макетно ножче в топено сирене откри 28-годишна жена от Горна Оряховица. Ива Георгиева се натъкнала на неприятната „находка“ докато приготвяла вечеря, но не сигнализирала Агенцията по безопасност на храните, защото не вярвала, че ще има ответна реакция.

Горнооряховчанката напазарувала хранителни продукти от близък до дома й супермаркет в Горна Оряховица, сред които и топено сирене. След като се прибрала в къща и отворила млечния деликатес от него изпаднало парче от макетно ножче. „Беше толкова мръсно, чак почерняло. То си личеше, че е било сиво, а е станало черно. Още го пазя“, разказа потърпевшата. Възмутена от откритото в продукта, 28-годишната жена се върнала в магазина от който го купила, за да предупреди собствениците. Те обаче от своя страна й отговорили, че нямат вина за неприятната случка и отказали да й възстановят стойността на стоката. „Те наистина не са виновни, защото то е запечатано, подобно на бомбичките пастет. Не ми върнаха двата лева, но тук не става въпрос за пари. Можеше някой да пострада“, допълни още Ива Георгиева.

28-годишната жена не подала сигнал в Областната дирекция по безопасност на храните – Велико Търново. Горнооряховчанката се вслушала в съветите на свои познати, че евентуална жалба няма да има ефект и решила, че няма смисъл да се бори с вятърни мелници. „ Не мога да докажа, че съм го извадила от там, някой може да каже, че си измислям и нарочно съм го сложила.“, обоснова се тя. Безспорно на младата жена не й върви в купуването на хранителни продукти, тъй като това не е първия случай в който открива нещо необичайно в стока. Преди време попаднала на хляб със съмнително съдържание. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов