„Капачки в действие” в НАП Велико Търново

Велико Търново Лайф

15-01-2015, 06:00

Снимка:

НАП Велико Търново

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Акцията е в помощ на деца в неравностойно положение или сираци

Година след старта на кампанията „Капачки в действие” през септември 2013 г. и НАП В.Търново се включи в редиците на благотворителите, информират от приходното ведомство. Тази национална кампания стана част от кампанията „НАП Зелена програма”. За три месеца до края на миналата година данъчните във В.Търново събраха и предадоха 9 туби от минерална вода с вместимост 11 л.,  пълни с пластмасови капачки. Това е приносът на НАП В.Търново към шестия тон, предадени в края на 2014 г. капачки. Те се събират в туби, поставени на всеки етаж в приходната агенция, след което се предават в нарочните пунктове за рециклиране. Искаме за децата Коледа  да настъпва всеки ден.

Зелената благотворителна кампания е в помощ на деца в неравностойно положение или лишени от родителски права. Със средствата от рециклирането им се закупуват електрически уреди за домовете за деца. Така от втория тон капачки бе дарена пералня за ДДМУИ „Слънчице” с.Горски Сеновец, община Стражица. С последния, шести тон събрани преди Коледа капачки бяха дарени с пералня 12 деца и младежи към Центъра за настаняване в с.Ново село, област Видин.

Кампанията е без краен срок и събирането на капачки в НАП В.Търново продължава и през 2015 г. Ако и вие искате да станете част от благородната кауза, посетете: http://ideainaction.net/

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов