Няма да спират повече влакове, връщат част от редуцираните

Животът

16-01-2015, 12:40

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Връщане на спрените влакове поискаха депутатите от Транспортната комисия

Няма да бъдат спирани влакове от 1 февруари, съобщи народният представител инж. Клавдия Ганчева, която е член на Комисия по транспорт в парламента. Ще бъде преразгледано и решението за редуциране на влаковете от 12 януари, като част от тях ще бъдат възстановени.

По този начин част от исканията на депутатите от Транспортната комисия ще бъдат удовлетворени и пари за железниците ще има, каза след днешния Парламентарен контрол инж. Ганчева.  Уверението е дошло от министър Ивайло Московски, който е провел разговор с колегата си от финансовото министерство.

Целевият капитал от 40 милиона лева, предвиден за погасяване на натрупаните задължения към кредитори ще бъде прехвърлен към общата субсидия на БДЖ „Пътнически превози“ ЕООД, съобщи още инж. Клавдия Ганчева. Това бе една от препоръките, които на 14 януари Ганчева и колегите й от Комисията отправиха към двете министерства. Постановлението за прехвърляне на средствата ще бъде подготвено в най-кратък срок и вероятно ще бъде внесено за разглеждане още на следващия Министерски съвет.

Преди ден народните представители в транспортната комисия са поискали от министерството още да бъде изготвена дългосрочна стратегия за развитието на сектора за период от минимум 5 години, като е препоръчано това да се случи в срок до 4 месеца, обясни инж. Ганчева

Клавдия Ганчева е единственият народен представител в момента, чиято професионална биография е свързана с БДЖ и познава детайлно проблемите в сектора. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов