Папурката призна, че е убил своя съученик

Крими

20-01-2015, 13:31

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

"Искам съкратен процес и да бъда преместен в друг затвор!"-заяви убиецът

24-годишният Ивайло Иванов - Папурката, които през юли 2013 г. надупчи 20 пъти с нож съученика си Тихомир Иванов, се размина с доживотна присъда или най-тежкото наказание - доживот без право на замяна. Той призна вината си и поиска съкратен процес, което му гарантира от 20 до 30 години затвор за садистичното убийство.
Папурката се държа изключително нагло в съдебната зала и многократно прекъсва съдийката в хода на делото.
"Искам съкратен процес и да бъда преместен в друг затвор. В Ловеч имам два побоя, избити зъби, страхувам се за живота си. Дайте ми 2-3 години повече, но ме прехвърлете, не съм длъжен да лежа в концлагер. Млад съм, искам да ми дадете възможност, просто шанс, един ден да не умра в затвора", настояваше убиецът.
След като му бе обяснено, че си има процедура на произнасяне, той отново настоя:"Произнесете се, хайде! Държите ме като скот в скотобойна, отговорете ми на процедурата."
После обяви, че приема всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. "Признавам, че съм убил Тихомир", изрече хладнокръвно той.
Кървавото клане смрази Горна Оряховица на 14 юли 2013 г. Папурката повикал Тихомир в дома си, за да му преинсталира компютъра, но след това се скарали. Нанесъл 20 прободни рани с нож в шията на жертвата си. От обвинителния акт стана ясно, че смъртта е настъпила бързо, но не веднага. Тихомир бил в съзнание през цялото време, давел се в собствената си кръв, бликаща от прерязаните артерии, дори бъркал с пръсти в устата си, за да си помогне да диша. Той изпитвал непоносима болка, защото острието прерязало гълтача и щитовидния хрущял, проникнало дори до гръбначните прешлени.
След убийството Папурката скрил тялото под леглото в стаята си и захвърлил телефоните на жертвата край блока. След това опитал да заличи кърварите следи с компот от малини. Майка му изчистила местопрестъплението, без да подозира за случилото се. Ивайло я уверил, че се е порязал, като счупил буркана. Тя го превързала и напуснала апартамента.
"Навярно е трябвало да опитам да избегна това, което се случи. Аз се уплаших, успях с нож да го убия,но не съм целял да го мушкам в определено място. Явно започна да гълта кръв. Смъртта му беше мъчителна, съжалявам", обясни пред съда Папурката, под риданията на майката на убития Таня Мезева и приятелката му Силвия Попова.
Момичето не спря да плаче през цялото време."Това не е човек, а изрод, трябва да гние в затвора, да се мъчи", нареждаше Силвия.
Родителите на Тихомир бяха конституирани като частни обвинители. Те поискаха 180 хиляди лв. кръвнина за убития си син.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)