Ремонтират пропаднал път, заради обилни дъждове

Мисия

21-01-2015, 09:42

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Ще са необходими около 1,5 млн лева

В кратки срокове ще бъде възстановен участък от път II-53 Поликраище – Лясковски кантон – Елена – Майско, пропаднал в края на м. г. поради обилни дъждове. За укрепването на отсечката Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе проучвателно-проектантски дейности за възстановяване на платното.

Пътят свързва община Елена с областите Велико Търново и Сливен и осъществява връзката между Северна и Южна България чрез прохода Вратник. В момента участъкът от км 22+672 до км 35+788 на път II-53 /с. Мерданя - гр. Елена/ е затворен за движение. Обходният маршрут е през Поликраище – Мерданя – Златарица - Златаришки кантон - Елена и обратно.

АПИ стартира процедурата за финансиране на предстоящите аварийно-възстановителните дейности пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Точната стойност на реконструкцията ще бъде определена с изготвянето на проект за необходимите ремонтни дейности. Предварителната оценка на експертите, след направените огледи, показва че за възстановителните работи ще са необходими над 1,5 млн. лв.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)