Награди за култура ще раздаде Община Велико Търново

Мисия

21-01-2015, 10:12

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Призовете ще бъдат връчени на 24 май

Две награди за култура учредява Община Велико Търново. Идеята е на кмета на старата столица инж. Даниел Панов, пише вестник "Борба". Още на следващата сесия в края на януари трябва да бъде приет статутът на отличията, които ще се връчват за високи постижения в областта на изкуствата и културата. 
Художници, музиканти, поети и писатели, артисти, приложници, туроператори и мениджъри в културата работят във Велико Търново. Те ще се състезават за новите отличия, чиято цел е да стимулира творците, да ги подкрепя и да дава база за развитие на дебютиращи автори.
Наградите ще бъдат връчвани на 24 май – Деня на българската култура и просвета. Единият приз е за утвърден автор, музикант или художник, който е прославил себе си, Велико Търново и България със своето творчество. Вторият приз ще се дава на млад автор, който е успял да впечатли публиката със свой дебютен проект.
И двете награди ще са по 2500 лв. Освен паричната премия общината ще дава още грамота и пластичен знак, който е възложен за изработване на доц. Пеньо Пенев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов