Нашенец си татуира името на фирмата, в която работи

Животът

21-01-2015, 11:13

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

3 месеца след това напуснал работа

34-годишен мъж носи на гърба си уникален татус. Снимка на нетрадиционния надпис върлува във Фейсбук пространството и за кратко време се превърна в хит. След старателно издирване на „Борба“ стана ясно, че смелчагата е родом от Ресен и се казва Тодор, пише вестник "Борба". 
Преди 4 години Тодор, по-известен с прякора си Мравката, решил да изненада своя работодател с „оригинален“ подарък за рождения ден. Внезапно го озарила странна идея и без много да умува, се втурнал да я реализира. 34-годишният мъж отишъл в студио за татуировки във Велико Търново и споделил желанието си със собственика на ателието. „Дойде внезапно и каза, че иска да си направи надпис на фирмата, в която работи, на целия гръб. Първоначално си помислих, че се шегува, но той говореше напълно сериозно“, спомня си татуистът Тодор Костадинов. Въпреки предупрежденията от страна на виртуоза с машинка за татуси и опитите да го вразуми, Мравката бил категоричен в искането си. В крайна сметка татуистът отстъпил и изпълнил желанието му. „Бях изумен, когато ми съобщи, че иска да направя и телефонните номера на хлебозавода. Стори ми се прекалено и отказах“, разказа Тодор Костадинов. Шантавият „подарък“ за шефа бил на стойност около 200 лева. Татуистът сподели, че очаквал странният му клиент да се върне скоро в студиото, за да поправи надписа с друг татус. Тодор обаче така и не се върнал. На рождения ден на шефа младият мъж гордо пристигнал на работа и показал придобивката си. Колегите на Мравката били втрещени от постъпката му и определили подаръка като подмазване на боса. В продължение на няколко седмици те непрестанно се шегували с 34-годишния жител на Ресен. „Ей, Тодоре, в тебе има много хляб!“, „Другия път да си направиш надпис: „На майка ти питката!“ и „Гладът е по-силен от тока!“, били поздравите към Мравката за добър ден. „Три месеца след „орисуването“ на гърба си Тодор напуснал работа. Оттогава никой от вече бившите му колеги не знае нищо за него. Въпреки това са категорични, че никога няма да го забравят.
Ресенецът обаче не е изключение. Всеки ден в ателието за татуси пристигат хора със странни идеи, обясни Тодор Костадинов. Освен татуси търновецът слага и обеци. „Ще се изненадате от това къде се налага да пробивам дупки. Предпочитам да запазя тази информация за себе си“, премълча той. Татусите обаче са неговата запазена марка. Сподели, че все още най-предпочитани са надписите на чужд език. „Хората пристигнат с готовите йероглифи и аз ги татуирам, без да питам какво означават“, сподели той. Често пъти обаче младите си правят безсмислени изречения на друг език. Такъв е случаят с търновка, татуирала на рамото си мъдра, според нея, мисъл на арабски. В превод на български език обаче изречението гласи „Любов убиец жената, мъдрец мъжете“, разясни студент по арабски език във Великотърновския университет. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)