Появи се инвеститор с интерес към летището в Горна Оряховица

Животът

21-01-2015, 15:59

Снимка:

www.skyscrapercity.com

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Предстои транспортното министерство да стартира процедурата за концесия

Има кандидат концесионер на горнооряховското летище, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, избран от Великотърновски район, информират от пресцентъра на партията в старата столица. Писмо-инициатива от инвеститора е постъпило в Министерство на транспорта, информира Цветанов след проведени във ведомството разговори.

Вече е извършен анализ на инвестиционното намерение, осведомил е министър Ивайло Московски. Според анализа, предложението съдържа необходимите елементи и дейности за бъдещото развитие на аеропрорта.

Предстои транспортното министерство да стартира подготвителни действия за предоставяне на концесия върху летището. Това включва изработване на обосновка, която определя предмета на концесията. Въз основа на обосновката се откриват процедурите за предоставяне.

Цялата информация по хода на възлагането на концесията ще бъде своевременно публикувана в електронната страница на Държавен вестник и на интернет страницата на МТИТС, увериха от там.

Гражданското летище в Горна Оряховица е част от Транс-европейския транспортен коридор 9 и развитието му ще помогне и за цялостното развитие на летищната мрежа в страната, припомни Цветан Цветанов. Това би се отразило благоприятно на туристическата индустрия и на икономически просперитет на региона, ще доведе и до разкриването на нови работни места. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов