Община Велико Търново очаква средства от ЕФ „Солидарност”, за да започне проектиране за ремонт на мостове

Животът

22-01-2015, 14:24

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Необходими са средства за възстановяване на 17 моста

На среща с жителите на Велико Търново, които пострадаха по време на наводнението през юни 2014 г. кметът Даниел Панов съобщи, че Старата столица очаква решение на Правителството за привеждане на 1 600 000 лв .отделени от Европейски фонд „Солидарност” за възстановяване на щетите, нанесени върху обществената инфраструктура от водното бедствие.

Стана ясно, че Община Велико Търново има готовност и е предложила в рамките на очакваното финансиране 17 моста, мостови съоръжения и конструкции на територията на общината, които трябва да бъдат проектирани, преди да започне техният ремонт, възстановяване и  укрепване.

На срещата, на която 15 семейства от Велико Търново получиха подпомагане от кампанията на БЧК за преодоляване на причинени щети от наводнението Даниел Панов отговори и на множество въпроси на живеещи в кв. „Асенов”, както и на други, потърпевши от водната стихия през лятото на миналата година.

Кметът увери гражданите, че в добър синхрон с ВиК „Йовковци”, с Агенция „Пътна инфраструктура” заедно се работи по идентифицирането на най-проблемните места и се действа по план за решаване на проблемите, които създават затруднения и рискове за гражданите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов