Организираха обучение с хидрофорен модул в Добри дял

Крими

23-01-2015, 08:11

Снимка:

РСПБЗН Велико Търново

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Проведе се обучение на служителите от група "СД" Горна Оряховица за работа с хидрофорния модул, доставен по проект на Оперативна програма „Регионално развитие" dsc7635

Модулът представлява контейнер за изпомпване на големи количества вода от дълбочина до 50 м и на разстояния до няколко километра. Изпомпваният обем вода е от 3000 л/мин до 24 000 л / мин, а в специална конфигурация до 50 000 л/мин (833 л/сек.). Основният принцип на действие е в наличието на хидравлична помпа, задвижвана от дизелов двигател, осигуряващ задвижването на водна помпа, с помощта на хидравлични маркучи. Модулът има възможност за изпомпване дори ако помпата е във вода само частично (в режим на кавитация). Устройството е с напълно автоматично управление и има само минимални изисквания за намеса от страна служителя си. По този начин, времето от транспортирането му, разставянето, окомплектовката на помпите и свързването им с тръбопроводите за хидравлична течност е въпрос на няколко десетки минути.

Модулът намира приложение при отводняване на големи водни обеми (както при наводнението в гр. Мизия), както и за осигуряване на водоснабдяването при гасене на горски пожари. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)