Специална изложба за 14 февруари във Велико Търново

Велико Търново Лайф

26-01-2015, 08:20

Снимка:

goart.wordpress.com

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Организатори са Община Велико Търново и ВТУ

За четвърта поредна година на 14 февруари в Изложбения комплекс „Рафаел Михаейлов“ във В. Търново ще бъде подредена изложбата „АртРозалиада – живописен пир на любовта и виното“. Организатори са Великотърновският университет и Общината в старата столица. В експозицията могат да се включат преподаватели и студенти от всички специалности на Художествения факултет (Живопис, Стенопис, Скулптура, Графика, Графичен дизайн, Рисуване и Интермедия) с тематични произведения, творчески интерпретиращи особената атмосфера на празниците Трифон Зарезан и Св. Валентин. 
Тазгодишното издание на „АртРозалиада” ще бъде с разширен формат, освен търновски възпитаници в изложбата ще участват и техни колеги от Националната художествена академия. Инициативата се превърна в „хедонистичен артистичен форум“, пропит от жизнеността и пълнокръвието на препокриващите се два колоритни празника. За пълноценно активиране на сетивността изложбата ще бъде съпътствана от презентация на различни сортове вино и разнообразни музикални формации (в т.ч. джаз и класическа музика), уточняват организаторите. Най-добрите произведения ще бъдат отличени със специални награди.

Всеки автор може да участва с до 5 творби. Размерът и материалите са без ограничение. Творбите се събират до 10 февруари в зала 114 (музей „Янаки Манасиев“) на Художествения факултет. След журиране избраните творби ще бъдат експонирани в залите на „Рафаел Михайлов“. Откриването на изложбата на 14 февруари е насрочено за 17.30 ч.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов