Кметът на Велико Търново представи новия треньор на "Етър"

Спорт

26-01-2015, 14:33

Снимка:

sport-vt.com

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

От днес започва подготовката на отбора

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов представи официално Георги Василев, като треньор на футболен клуб „Етър”в присъствието на Президента на клуба Александър Нанков. Кметът подчерта, че Георги Василев е един от треньорите, които са прославили футбола, не само на местно ниво, но и на национално. Припомни неговите заслуги за най-големите футболни успехи, постигани във Велико Търново и България.

 "Убеден съм, че всичко онова, което сме започнали в момента не само като ремонт на спортните бази, но като усилия за въстановяване спортната славата на ФК "Етър" ще се увенчае с успех.  Това е дълъг и нелек процес, който изисква време. Георги Василев знае каква е целта ни, знае какви са очакванията не само на феновете, но и на всички великотърновци.Целта е  отборът ни да върви напред и нагоре, да се върне в професионалният футбол. Всичко това зависи от подготовката и от техните постижения през сезона. Надявам се, че с пълната подкрепа от страна на общината и на всички любители на футбола заедно с Георги Василев ще постигнем тези цели и му пожелавам успех", каза Даниел Панов.

Градоначалникът припомни значимите ремонти извършени до момента на стадион „Ивайло”. Над 5 млн. лв. са инвестициите в спортното съоръжение. Продължава реализацията на проекта за основен ремонт на откритата писта на стадиона, който трябва да бъде завършен до пролетта. Продължава ремонта на спортните зали за повишаване на тяхната енергийна ефективност. Предстои да бъде възобновена работата по проекта за игрището в Спортно училище.

Георги Василев отбеляза, че радва на признанието и новия пост и изрази благодарност на кмета на старата столица за подкрепата. „Живея с надеждата и мисълта, че връщането ми във Велико Търново не е случайно. Това е присъствие, което ще трябва да защитавам, защото знам, че хората са с големи надежди и очакват резултати от моята работа”, отбеляза новият треньор на ФК „Етър”. Той подчерта и, че въпреки, че не се е занимавал с великотърновския футбол от 23 години, е на ясно с обстановката в Старата столица. „Надеждата на хората ще трябва да се подкрепи и с доверие. Реалностите в момента са такива, че „Етър” изостава и има нужда от сериозна подготовка”, обясни още новоназначеният ръководител на отбора. Той изрази надежда, че в най-скоро време футболистите ще „влязат във форма” и ще започнат да постигат добри резултати. „Местото на отбора не е в „Б” група, а в „А” и ние трябва да се борим, за да постигнем това”, каза още Георги Василев. По думите му голям плюс за бъдещата работа е и отговорното отношение от страна на местното ръководство, не само за материалната база, но и за целия отбор. Днес се проведе първата за сезона тренировка на отбора „Етър” – Велико Търново. Има планирани общо 8 контролни срещи, екипът на към момента е от 29 футболисти, но ще бъде редуциран до около 22 човека. Официалните треньори са Илиян Киряков, Борислав Борисов и Румен Русев за вратарите.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)