Директорка иска закриване на гимназията си

Животът

28-01-2015, 17:49

Снимка:

akademika.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Искането е породено от липсата на ученици в редовно форма на обучение

Професионалната гимназия по сградостроителство "Кольо Фичето" да бъде закрита от следващата учебна година, пише "Борба". Това искане е внесла вчера в Община Велико Търново директорката на гимназията Таня Трифонова с мотива, че училището в момента няма нито един ученик, който да учи в дневна редовна форма. Всички, които все още се образоват там, са задочници и се събират само три пъти в годината на очни и изпити.
Гимназията от две години няма прием в редовната форма на обучение, а задочниците могат да бъдат поети и от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „А. Попов”, е написала в предложението си г-жа Трифонова. В момента в училището няма педагози на щат, всички преподаватели са лектори, уточни шефката на дирекция „Образование” Пенка Игнатова. Тя допълни още, че закриването предстои да бъде обсъждано в Общинския съвет, макар че на практика училището вече е закрито, защото в него ученици няма.
Общежитието, което съществува към гимназията, ще продължи да работи. 
Професионалната гимназия по строителство беше предложена за закриване и преди две години, но тогава съветниците отказаха да направят решителната крачка. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов