В Лясковец търсят най-хубавото домашно вино

Животът

01-02-2015, 16:58

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

От утре до 12 февруари желаещите да участват в конкурса могат да предоставят мострите си

По повод деня на лозаря и винаря Община Лясковец обяви конкурс „Най-хубаво домашно вино”. Той ще се проведе на 13 февруари  /петък/ от 14 часа в Музея на гурбетчийското градинарство в Лясковец.

Право на участие в конкурса имат всички пълнолетни лица с постоянно местожителство на територията на общината. Желаещите да вземат участие в надпреварата трябва да занесат предварително по една стъклена бутилка от своите вина – бели или червени /може и от двете/ в музея на градинарството в Лясковец. Това може да стане в срок от утре 2 февруари до 12 февруари /четвъртък/. Времето, в което ще се приемат мострените бутилки е от 10 до 12 и от 14 до 16 часа. В самия ден на конкурса - 13 февруари също може да бъде предоставено вино за участие в конкурса - от 10:00 до 12:00 часа, в Музея на градинарството. 

До участие се допускат избистрени, домашно-приготвени вина, представени в не надписани бутилки с вместимост минимум 0,5 литра. За да бъдат избегнати всякакви съмнения, относно пълната анонимност на конкурса, при записване участниците няма да знаят своя номер, уточняват организаторите.

Комисия от дегустатори ще оценява качествата на вината. Предвидени са грамоти и парични награди за първо, второ и трето място, както за бели, така и за червени вина. Наградите ще бъдат връчени на победителите от кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова на 14 февруари, по време на тържествена церемония преди празничния концерт, посветен на Трифон Зарезан.

Зарезанското тържество в Лясковец тази година е с начало 11:00 часа на откритата сцена пред читалище „Напредък-1870” – гр. Лясковец.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов