Изложба показва историята на Областната администрация

Животът

01-02-2015, 17:11

Снимка:

ОУ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

По повод 16-годишнината на Областна администрация Велико Търново на 2 февруари в 11 ч. във фоайето пред зала 314 ще бъде открита изложба „Старата столица в административно териториалното устройство на България”. Експонатите са предоставени от Регионалния държавен архив, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека "П. Р. Славейков" и Централния военен архив.

На откриването ще присъстват и бившите областни управители на Велико Търново. Изложбата, посветена  на 16-годишнината на областната администрация, включва 169 вещи, документи и снимки, съхранявани в РИМ и Държавния архив. Те проследяват моменти от функционирането на местната администрация. Само за няколко часа ще може да се види възстановка на административния кабинет в периода между войните, отличия на великотърновци, получени на международни изложения, решения за строежа на знакови за града сгради. Ще бъдат показани и документи за определяне реда и правилата за движение по шосейните пътища от миналото. Сред експонатите има и решения за конфискация на вестници и брошури и забрани за издаването им.

Това са само част от материалите, които разкриват моменти от сложната, но и необходима за нормалното съществуване  на града и  окръга административна система в миналото. Изложбата е открита и за граждани от 12.00 ч до 16.30 ч.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов