Младежи от ГЕРБ – Велико Търново са потомци на пострадали от комунистическия режим

Велико Търново Лайф

02-02-2015, 12:58

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С тричасова работна среща, в неделя вечерта общинската структура на МГЕРБ – Велико Търново отбеляза 1 февруари – Денят за почит към жертвите на комунизма. На своеобразния форум присъстваха областният лидер на младежите Деян Хаджийски и Станислава Стоянова, която е член на националното ръководство на МГЕРБ. Форума уважиха още лидерът на областната предприемаческа структура Николай Ашиков и дизайнерът Атанас Парушев, който е сред най-новите й членове. Специален гост лектор на събитието бе проф. Михаил Харалампиев от НВУ.

Беседа за последиците от комунистическия режим бе подготвил Емил Врежаков от МГЕРБ, докторант по история във ВТУ. Лекцията си той илюстрира и с личната си родова история. Семейството на младежа, което е от Враца, е било подложено на гонения от тоталитарния режим, а подробният разказ на Вражаков, изпълнен с конкретни имена и събития, силно впечатли връстниците му от МГЕРБ.

Потърпевш от комунизма се оказа и Деян Хаджийски, чийто прадядо Минко е бил предприемач с разностранни дейности. Притежавал е мебелна фабрика в родния си Троян, произвеждал е сапуни, развивал е транспортна компания и търговия на дребно. Животът му е бил отнет брутално с удари от нож, а още приживе препитанието на семейството му е било отнето от тогавашната власт. Интересен факт е, че физическият убиец на предприемача е бил освободен от затвора само година след тежкото престъпление.

С респект младежите изслушаха лекцията на проф. Михаил Харалампиев и изказването на Николай Ашиков, които споделиха  и лични преживявания от времето на тоталитаризма.

По време на работната среща в неделя вечер, членовете на МГЕРБ в старата столица успяха да направят разбор на изминалата година, както и да набележат приоритетите в дейността си през 2015 г. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов