Пътна обстановка във Велико Търново на 3 февруари

Мисия

03-02-2015, 08:33

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Пътните настилки са мокри, на Прохода на републикава вали сняг

Нормално се осъществява движението на моторни превозни средства на територията на област Велико Търново. Трафикът не е натоварен и не се наблюдава струпване на автомобили по ключовите артерии и кръстовища в старата столица. Пътните настилки са мокри, на места хлъзгави. Видимостта е добра. Преваляване от сняг има вмомента на Прохода на Републиката, а от дъжд в Еленския балкан.

Към 8:30 часа температурата на въздуха е около 5-6 градуса. На територията на областта няма регистрирани тежки пътни инциденти. Няма допълнително затворени пътни участъци. 
Проходът на Републиката е отворен за движение. Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица - Елена. На път Дебелец - Плаково - Средни колиби - Елена поради лошо експлоатационно състояние е ограничено движението за товарни автомобили над 10 т. Затворен поради свлачище е път Царски извор - Драганово. Обходният маршрут е Царски извор-Сушица-Драганово и обратно. Път Поликраище-Елена /с.Мерданя-гр.Елена/ е затворен поради пропадане на пътното платно.
Обходният маршрут е Поликраище-Мерданя-Златарица-Златаришки кантон-Елена и обратно.
Екипи на КАТ „Пътна полиция“ следят за зимно оборудване на автомобилите и превишена скорост. Патрули са разположени на входовете и на изходите на Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов