Татковци се сбиха пред търновско училище

Животът

03-02-2015, 11:59

Снимка:

bezcenzura.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Свадата се разиграла пред погледите на децата

Двама татковци си размениха шарари и юмруци, заради неправилно паркиране до основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново. Родителите излезли извън нерви при вбесяваща постъпка на един от бащите, дошли да приберат децата си от школото. Той спрял колата си напречно на улица „Йоновка“ и запушил цялото движение. Ядосан мъж излязал от автомобила си и скочил на бой на недобросъвестния шофьор.

На лют скандал, прерастнал в сбиване станаха свидетели децата от втори, трети и четвърти клас на школото миналата вторник вечер. Между 17:30 и 17:45 часа, когато малгучаните приключват занятия и родителите им ги прибират, трафика в района става натоварен. Въпросната вечер обаче вместо една, се образували две колони от автомобили. Това превърнало преминаването на коли по тясната улица в невъзможно. Дошлите по-рано да вземат децата си били заклещени от закъснелите родители. Напрежението започнало да се ескалира и ядосани майки и татковци натискали бясно клаксоните.

Хаосът достигнал връхната си точка, когато закъснял водач паркирал колата си напречно на пътя и така запушил всички останали автомобили. Това провокирало гнева на млад татко, който скочил от возилото си и налетял на последния дошъл баща. „Страшно стана. Около 35-годишен здрав мъж излезе на пътя и нанесе няколко удара на другия.“, разказа очевидец. В своя защита втория татко също не пестил юмруците си. Двамата млади мъже си разменили любезности пред погледите на останалите родители и дори децата. Сбиването шокирало някои от учениците и те започнали да плачат. В крайна сметка саморазправилите се мъже били разтървани от свидетелите на случката. Свадата се разминала без намесата на полиция.

„Това не прави чест нито на единия, нито на другия родител.“, коментира директорът на училището Владимир Николов. Той бе категоричен, че са предприети всички мерки за обезпасяването на децата при излизането им от учебното заведение. Директорът уточни, че са отворени всички изходи, за да бъдат избегнати подобни сцени и струпвания на автомобили. „Разпоредил съм на колегите да предават децата от трети и четвърти клас в северозападния изход, а малчуганите от занималнята - през главния вход към улица „Филип Тотю“, второкласниците пък - от към „Йоновка“, каза той. Полицейско присъствие е осигурено сутрин, увери Николов. „Ще опитам да вляза във връзка с охранителна полиция, за да бъдат избегнати подобни случаи и вечер също да се регулира движението.“, заяви намеренията си педагогът. Подобни неприятни моменти има покрай почти всички училища в града, коментира още директорът. Според него колкото и полицаи да следят за реда, ако липсва самосъзнание от страна на родителите, каквито и мерки да се предприемат ще са безполезни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов