ГЕРБ – Лясковец подкрепи семейството на инвалид, който от месеци не е излизал от къщи

Животът

04-02-2015, 13:20

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Мъжът получи две акумулаторни батерии доставени от Германия

По инициатива на кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова и председателя на Общинския съвет Даниела Арабаджиева, общинската структура на ГЕРБ подкрепи 41-годишен мъж от село Мерданя, който от цели три десетилетия е инвалид, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ във Велико Търново. Когато научили, че от дълго време младият мъж няма възможност изобщо да излезе от дома си, двете дами лично се ангажирали да помогнат. За да се осигури подвижност на Тодор Брънков, били необходими специални акумулатори за инвалидното му приспособление. Средствата за закупуването им били непосилни за родителите на Тодор, които се грижат за него.

Двете акумулаторни батерии бяха поръчани и доставени от Германия, тъй като тук не се произвежда нужната марка. Д-р Гецова и Даниела Арабаджиева лично занесоха в Мерданя така необходимия подарък.

Семейството на Тодор, кметът на селото Марин Люцканов и около 20 възрастни хора от Клуба на пенсионера и инвалида, посрещнаха гостите. 41-годишният мъж и неговите родители не можаха да скрият радостта от факта, че дарението ще облекчи ежедневието на обездвижения мъж. Те споделиха, че от месеци той не е излизал нито за минута. „Това го потиска, изнервя и му докарва още лоши мисли и болести”, сподели през сълзи майката. Пред  кмета и председателя на Общинския съвет тя развълнувано заяви, че за нея те са не само представители на общинската управа, а истински хора с големи сърца. Благодарност за жеста изказаха и други членове на Клуба на пенсионера, които са съпричастни към проблемите на семейството.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)