Започна подаването на документи за участие в програмата за саниране

Животът

06-02-2015, 11:45

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Над 180 многофамилни жилищни сгради отговарят на изискванията

Днес в присъствието на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов на специално обособеното за целта места в общински информационен център бяха подадени първите документи за регистриране сдружение на собственици, които желаят да участват в Национална програма за подобряване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради“, съобщиха от пресцентъра на Общината. На подаването на документите присъстваха всички членове на сформираната със заповед на кмета комисия, която ще консултира кандидатите и ще приема документите.

Кметът благодари за инициативността, активността и последователността на госпожа Емилия Яламова – председател на сдружение на собствениците на жилища на ул. „Охрид“ № 3 – входове от А до Г и на ул. „Ален мак“ № 4 входове от А до Г. В двете сгради с осем входа има общо 144 апартамента.

Господин Панов определи поведението на собствениците, като достойно за адмирации. „Радвам се, че сте оценили значимите икономически, социални и екологични ползи, които програмата ще донесе на всички, които участват в нейната реализация. Убеден съм, че след конструктивното и енергийно обследване на сградите и след приключване на санирането всички ще усетят позитивният ефект.Ще се повишат не само показателите и условията на живот, но и цените на санираните имоти.Пожелавам много хора да последват примера на госпожа Яламова и нейните съседи и активно да се включат в проекта“-заяви кмета на общината.

Той информира, че над 180 многофамилни жилищни сгради в няколко квартала на град Велико Търново отговарят на изискванията на програмата и имат възможността да се включат в реализацията и. До момента над 35 са представителите на такива сгради, които са заявили активен интерес и намерение да участват в програмата.

Господин Панов обяви, че на 16 февруари в сградата на общината ще се състои работна среща с министъра на Министерство на регионалното развитие Лиляна Павлова, на която ще могат да присъстват председатели на сдружения и управители на етажна собственост, както и всички, които проявяват интерес към условията и сроковете по програмата.

Непосредствено след първият пакет документи в общински информационен център беше подаден и втори комплект документи от жители на квартал „Бузлуджа“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов