Фотоконкурс „Чешмите на България” организират в Габрово

Мисия

06-02-2015, 13:43

Снимка:

Община Габрово

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Неправителствените сдружения „Аз обичам водата” и „Българска Асоциация по Водите” организират национален фотоконкурс на тема „Чешмите на България”. Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост 2015”, която вече четвърта поредна година се осъществява по случай 22 март – Световен ден на водата.

Темата на конкурса цели да обедини фотографии на прелестните чешми в България, изваяни назад във времето или в наши дни. Чешми, които са обновявани или премествани от едно място на друго. Пресъхвали са и после пак са започвали да даряват вода.

Желанието ни е да съберем любопитна информация, свързана със замисъла, строителството и експлоатацията на тези красиви обекти, която да преразкажем с помощта на Вашите пленителни кадри. Най-впечатляващите фотографии в конкурса ще бъдат прецизно избрани след онлайн гласуване във Facebook и от експертно жури, уточняват организаторите.

Номинираните творби ще станат част от вълнуваща изложба в Националния музей „Земята и хората”, София, която ще включва общо 50 авторски работи. Отново журито и посетителите във Facebook страницата ще определят кои от тях ще бъдат удостоени с първа, втора, трета награда и отличие след онлайн гласуването. На 22 март четири фотографии ще бъдат обявени за абсолютни победители в конкурса. Пак тогава техните автори ще си тръгнат със специални предметни награди, връчени им на официална церемония в музея.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)