21-годишен футболист търси ангели, за да пребори рака

Животът

08-02-2015, 10:51

Снимка:

blife.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

"Боря се и ще се боря до последно!", казва Айгюн

Айгюн Осман е от София, само на 21 години е. От малък е по стадионите. Започва да играе първо в "Академик", после заради таланта му, го взимат в Турция, където влиза в А група. Отива на проби в Германия, но съдбата неочаквано му слага спирачки. Праща му изпитание с най-страшната болест – рака. 

Първата си операция Айгюн преживява едва 14-годишен. През 2012 следват още две. Със силния си дух превъзмогва нещастието и преживяваното и се връща на терена, но уви, за кратко. Отново е покосен от коварната болест и сменя стадионите с болници.

За първи път разбира диагнозата си, докато играе в Турция, но не иска да повярва. Симптомите обаче се засилват и следват още множество заболявания като резултат от рака. Животът на момчето се преобръща. От изгряващ млад талант то се превръща в човек, борещ се не за купи, титли и първи места, а за живота си.

Диагнозата на Айгюн е рецидив на варикоцеле, двустранен плескус пампиниформис и киста на епидидим на тестисите. Операциите 2008г. и 2012г. се оказват неуспешни и сега е необходима по-специфична микрохирургическа интервенция, защото вече има засегнати засегнати лимфни възли в корема и херния.

Уврежданията на тялото му са многобройни, но като истински спортист Айгюн не се предава. Държи го вярата. "Никога не прекланям глава и не мисля за най-лошото. Боря се и ще се боря до последно. Знам, че след като извървя тъмния тунел, отново ще видя светлина. Копнея за пълноценен живот, копнея за здраве и живот. Този копнеж ми дава силата, с която да се боря с незаслужената си съдба. Приемам като предизвикателство всичко, което ми се случва, като урок, който ме научи да ценя истинските неща в живота", споделя талантливият футболист.

В битката той има нужда от подкрепа. Сумите, необходими за операции и инжекции са за десетки хиляди левове, което е непосилно за момчето, нито за който и да е средностатистически българин. Затова Айгюн се нуждае от ангели, които малко по малко да съберат нужните пари.

Ще се боря до последно за живота си, независимо колко време, усилия, болки и страдание ще ми струва това, зарича се Айгюн. Момчето мисли само как да оздравее и отново да играе любимия си футбол. Най-голямата му мечта е някой ден с много труд и усилия да стане част от българския национален отбор.

Банковата сметка, на която можем да помогнем на Айгюн:
Централна кооперативна банка
Айгюн Ахмедов Османов
IBAN – BG57CECB979010E6171300
BIC – CECBBGSF



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов