Проходът Шипка е проходим при зимни условия

Животът

09-02-2015, 11:00

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Пътят за Узана е почистен и опесъчен

Времето в община Габрово е облачно, височината на снежната покривка достига 5-6 см. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция, е 0°С. Влажността на въздуха е 92 %.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка е обработена и опесъчена. Температурата на въздуха е минус 6° С, височината на снежната покривка е 30 см. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона.

Пътят за Узана е почистен и опесъчен. Температурата на въздуха е минус 5°С, височината на снежната покривка е 25 см.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са проходими при зимни условия. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. 

За почистване на общинската пътна мрежа (селата) работят общо 5 машини на фирма „Димас”. 

Топлофикация Габрово” ЕАД , Хлебозавод „Габрово” и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения. От „Енерго-Про” АД съобщават, че няма потребители, лишени от ток. 

Прогноза:

Днес не се очакват валежи, но привечер отново ще завали сняг. Количества около 1-2 л/кв.м.
През нощта срещу понеделник и в понеделник на места ще превалява сняг. Очаквани количества: в по-голямата част от страната 1-5 л/кв.м, в Централна България 5-10 л/кв.м. Във вторник валежите в по-голямата част от страната ще спрат, само на места в югоизточните райони все още ще превалява слаб сняг; количества 1-3 л/кв.м.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов