Билетите за „Дяконь Львский" и „50 нюанса сиво“ бяха разграбени като топъл хляб

Велико Търново Лайф

11-02-2015, 12:13

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Двете ленти събудиха небивал интерес у търновци

В понеделник бяха пуснати за разпространение билетите за прожекциите на филма „Дяконь Львский" . Още същият ден талоните за безплатен вход за първото излъчване на лентата, за 18 февруари вечерта, бяха разграбени до обяд. До 15:00 часа вчера пък бяха взети и останалите билети за прожекцията на „Дяконь Львский" на 19 февруари.

Небивал интерес предизвика предстоящата премиера на филма посветен на Апостола на свободата в старата столица. В деня, в който прекланяме глава пред паметта му, Дворецът на културата и спорта, ще се пука по шефовете от зрители. Проверка на „Борба“ показа, че билетите за безплатната прожекция на филма са се изчерпали за отрицателно време. „В понеделник до 13:00 часа свършиха талоните за вход за прожекцията на 18 февруари. При нас имаше 300 на брой, толкова колкото и в Мултумедийния център.“, каза касиерката на ДКС „Васил Левски“. В публичното пространство плъзна слух, че в първия ден на разпространение на билетите, млад мъж е взел още рано сутринта половината от тях. Жената от касата на Двореца на културата и спорта, категорично отхвърли тази информация. „Най-много по 10 билета на човек сме давали. Идваха и по групи много хора. Интересът наистина е много голям.“, обясни още тя. От музеят на восъчните фигури пък заявиха, че към 13:00 часа във вторник са останали около десетина билета за втората вечер, в която ще се прожектира филма и очакват до ранния следобед на деня, да са се изчерпали.

„Дяконь Львский" срещу „50 нюаса сиво“ Излъчването на двата хитови филма в рамките на една седмица провокира стотици меломани да направят съпоставка между родната лента и едно от най-дългочаканите кино събитя в световен мащаб. Малко преди филмът за Васил Левски, на голям екран излиза световния фенонем, който се готви да счупи рекорда по посещаемост „50 нюанса сиво“, преведен на повече от 50 езика и екранизиран, ще бъде излъчен за първи път в България в навечерието на Свети Валентин. Еротичният филм по книгата на Е.Л. Джеймс предизвика фурор и сред търновските меломани. Билетите за премиерата на 13 февруари от близо месец и половина са изкупени. Ето защо разочарованите феновете прибягват до по-драстични мерки. Липсата на свободни места се отразява добре на черния пазар, където един билет от 9 скача на 20 лева



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов