98 автори представят творби за любовта и виното в "АртРозалиада"

Велико Търново Лайф

12-02-2015, 08:19

Снимка:

"АртРозалинда"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Събитието се провежда под патронажа на кмета и ректора на ВТУ

За четвърта поредна година на 14 февруари в Изложбения комплекс „Рафаел Михаейлов“ във Велико Търново ще бъде подредена изложбата „АртРозалиада – живописен пир на любовта и виното“. Събитието се организира под патронажа на кмета на старопрестолния град и ректора на ВТУ. В изложбата с тематични произведения, творчески интерпретиращи особената атмосфера на празниците Трифон Зарезан и Св. Валентин участват преподаватели и студенти от всички специалности на Художествения факултет на ВТУ (живопис, стенопис, скулптура, графика, графичен дизайн, рисуване и интермедия).

Тазгодишното издание на „АртРозалиада” е с разширен формат - освен търновски възпитаници се представят и техни колеги от Националната художествена академия, катедра ,,Изобразително изкуство“ на СУ "Св. Климент Охридски“, департамент "Изящни изкуства“ на Нов български университет, катедра "Информатика, визуални изкуства и комуникации“ на ВСУ "Л. Каравелов“ и др.

98 са авторите в тазгодишното издание на „АртРозалиада”. В Изложбените зали те ще представят 182 творби, от които 107 живопис, 12 графики, 7 рисунки, 14 скулптури, 7 плаката и 24 фотографии. Най-добрите пет студентски произведения ще бъдат наградени от организаторите. Откриването на изложбата на 14 февруари е в 17,30 ч.

„Творците, участващи в „АртРозалиада“, са безкрайно искрени, откъдето идва и усещането за многоплановост и дълбочина на изложбата. Колкото и да се различават творбите, те излъчват едно общо внушение: усещането за радост и жизнеутвърждаване. Днес опиянението, което само любовта и виното може да провокират и отключат, е необходимо, дори наложително – това е празник на спонтанността и споделените чувства“, споделя кураторът на изложбата Владимир Аврамов. За пълноценно активиране на сетивността на изложбата ще бъдат представени различни сортове вино от партньорите на събитието. В музикалната програма ще участва Цветомир Цанков, уточняват организаторите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов